Zadnje kuckano

Subskrajb tu d fid

Abaut mi

ChiQ Montes
Kad sam sredinom 2006 -te prvi put “ozbiljno” seo pred tastaturu,a onaj moj bate nagovorio, mislio sam da se nikad neću prilagoditi... (bre, zavoleo sam sve vezano za video, a pisanje mi nije najbolja strana...)... Udario sam ono dugme dole “Power ON”… I sve ostalo vise nije zanimljivo. (...cenzura...)

Izvor Sve vesti

Kompanija “Microsoft” je u petak izdala saopštenje u kojem sve korisnike “Internet Explorera” upozorava da je njihova bezbednost na internetu ugrožena budući da je u “Windowsu” pronađen sigurnosni “bag” koji hakeri mogu da iskoriste da ukradu lične podatke i potpuno preuzmu kompjutere korisnika!

Situacija je toliko kritična da su u opasnosti svi korisnici “Internet Explorera” a problem se odnosi na to kako ovaj pretraživač postupa sa određenim veb stranicama. Kako se navodi, drugi pretraživači kao što su “Firefox”, “Google Chrome” i “Safari” nisu ugroženi, a “Microsoft” je naknadno saopštio da bag nalazi u “Windowsu”, verovatno zato da se korisnici ne bi masovno sa “Explorera” prebacili na druge pretraživače.
To znači da su u opasnosti korisnici svih “Microsoftovih” operativnih sistema – Windows XP (SP3), Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 i Windows Server 2008 (R2).
Osnovni problem leži u činjenici da “Internet Explorer” za razliku od ostalih pretraživača podržava MHTML fajlove a “Microsoft” navodi da do sada nisu uspeli da uklone maliciozni bag već su pozvali svoje korisnike da instaliraju sigurnosni fiks koji samo blokira bag.

– Koliko je propust opasan možemo ilustrovati sledećim primerom: napadač može iskoristiti HTML link koji u sebi sadrži “okidač” malicioznog softvera. Kada korisnik klikne na taj link i taj program je aktivan sve dok je uključen “Internet Explorer”. Tokom tog vremena on može da prikupi vaše lične podatke, e-mail adrese, pa čak i poremeti način kako su prikazane stranice koje otvarate – izjavila je Anđela Gan, portparol “Microsofta”.

Posted to » Internet

No Comments for this post

No comments yet.

Leave a comment

Name (required) Comment
Mail (required)
Website