Zadnje kuckano

Subskrajb tu d fid

Abaut mi

ChiQ Montes
Kad sam sredinom 2006 -te prvi put “ozbiljno” seo pred tastaturu,a onaj moj bate nagovorio, mislio sam da se nikad neću prilagoditi... (bre, zavoleo sam sve vezano za video, a pisanje mi nije najbolja strana...)... Udario sam ono dugme dole “Power ON”… I sve ostalo vise nije zanimljivo. (...cenzura...)

Gregorian u Sava centru 10. marta

Posted on February 18, 2011

(0) Comments

GREGORIAN – naslednici kultne grupe Enigma koji pevaju obrade poznatih rok i pop hitova u maniru gregorijanskog korala, u sklopu svetske turneje 10. marta nastupice u Velikoj dvorani Sava centra.
Inspirisani gregorijanskim kanonskim pevanjem, Gregorian čine osam vrhunskih pevača i pevačica Amelija Brajtman (sestra poznatije Sare Brajtman)  odevenih u odore monaha, dolaze u Srbiju sa svojim petočlanim pratećim bendom, impresivnim scenografijom i tehnikom kao i muzičko-senskim  nastupom kojim su već odavno osvojili publiku širom sveta. Na njihovom repertoaru se nalaze hitovi poznatih muzičkih imena kao što su U2, Depeche Mode, Gwen Stefani, Guns’N’Roses, Snow Patrol, Coldplay i mnogi drugi.

„Ono što pripremamo ne bismo nazvali samo koncertom, to je više šou. Biće to prava muzička poslastica koja će uz mističnu atmosferu publici predstaviti i raskošni spektakl sa posebnim efektima i brojnim iznenađenjima, koje publika u Srbiji sigurno još nije imala prilike da vidi!“ tvrde „Gregorijanci“.
Frank Peterson koji stoji iza grupe Gregorian,  jos je projektom Enigma dokazao da zna šta radi. Odakle mu ideja za ovakvu vrstu muzike, Frenk objašnjava: „Tokom jedne posete Španiji, šetao sam i slušao neku rok pesmu na vokmenu, i u tom trenuku sam  prolazio  pored katedrale, ali iznenada neki čudni zvuci su počeli da se mešaju:monaški hor je pevao u sali pored vrata.“

Preko 5 miliona prodatih CD-a i DVD-a i preko milion oduševljenih posetioca njihovih koncerata, govori nedvosmisleno da su tokom 11 godina rada Gregorian osvojili publiku različitih uzrasta u Evropi, Južnoj Americi, Aziji, Južnoj Africi, Meksiku i Sjedinjenim Državama, a broj njihovih poklonika iz dana u dan raste.

O popularnosti grupe govori i podatak da će tokom februara 2011. odražati cak 28 koncerta po Evropi što znači da neće imati ni dan predaha.

Pre koncerta u Beogradu, GREGORIAN će održati i koncert u Zagrebu 9. marta. U susednoj Hrvatskoj  oni su već nastupali 2009. i 2010., kada su ulaznice za koncerte u Zadru, Dubrovniku, Puli i Zagrebu rasprodate neverovatnom brzinom, pa su mnogi njihovi fanovi ostali ispred sala.

Koncertima u Zagrebu i Beogradu, GREGORIAN nastavljaju svoju svetsku turneju koju su započeli 2009. godine, povodom proslave 10. godišnjice postojanja. Na ovoj turneji pod nazivom „THE DARK SIDE OF THE CHANT TOUR 2011“ promovisaće album “Masters Of Chant Vol. VII” na kome se nalaze sjajne obrade hitova Guns ‘n’ Roses, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Mode, Kate Bush, Led Zeppelin, Snow Patrol, kao i najnoviji album „THE DARK SIDE OF THE CHANT“ koji se pojavio krajem 2010 .

Ulaznice za Beogradski koncert su  u prodaji imogu se nabaviti na blagajnama Sava centra i Bilet centra, i to po cenama od 1900, 2500 i 2900 dinara.

Izvor> Maja Grozda PR Menadzer Jugoton-Croatia Records 064/1800 405, 063/555-193

Posted to » Muzika

No Comments for this post

No comments yet.

Leave a comment

Name (required) Comment
Mail (required)
Website