Zadnje kuckano

Subskrajb tu d fid

Abaut mi

ChiQ Montes
Kad sam sredinom 2006 -te prvi put “ozbiljno” seo pred tastaturu,a onaj moj bate nagovorio, mislio sam da se nikad neću prilagoditi... (bre, zavoleo sam sve vezano za video, a pisanje mi nije najbolja strana...)... Udario sam ono dugme dole “Power ON”… I sve ostalo vise nije zanimljivo. (...cenzura...)

‘De ti i ja Karamo

Posted on November 24, 2010

(0) Comments

Vidim da ova “karantija” ima odjeka i  hvala. Imam ceo jedan komentar. A za mene je to izuzetan uspeh. U oluji dešavanja koja ne daje da čovek malo sedne, na već poznate evropske delove tela, i malo se sabere ili mnogo oduzme, kroz ovu moju paučinu u glavi prolazi milion ideja i prosto ne znam dal’  pre da se samodetoniram, izvrndupim ili popušim. Sve u svemu vidim de će se shvatiti ovaj novi naslov pa tako reših da,  sebi u pero a vama na znanje, nešto aneksiram.

Odakle početi. Od uvlačenja istočnjacima u zadnje vreme me fata jezda. Kad se setim samo kako “smo se rugali žutima”, počev od lekova i ostalih istočnjačkih harakirija… uf…ku ku. Onda oni napraviše onu tupavu olimpijadu i razbiše ga još na otvaranju. Da ne pominjem one gradjevine i beše tamo neki most kao cela Srbija kog su uradili za, i za njih kratko vreme. Hidrocentrala na Jangceu koja će da druka megavate celoj Kini je posebna priča. Bar ne za ovo vreme i ovu galaksiju. A o njihovim deviznim rezervama i suficitu da ne pričam. Medjutim polako se i njima uvlačimo, doduše u neevropski organ, ali shvatismo da i oni imaju lovu. I samo da dodam jedan lep tekst koji sam dobio od Svakodnevnice:

“Nisu samo japanci primer savršene organizacije, i susedi kinezi mogu se podičiti istim. Kineska kompanija Broad Group sposobna je da napravi čitav hotel od 15 spratova za samo 5 dana , a pri tome osnovna konstrukcija završava se za samo dva dana! I to nije sve, ovako izgrađen objekat 6 puta je lakši od tradicionalno građenih objekata i zahvaljujući konstrukciji sposoban da izdrži zemljotrese do najvišeg devetog nivoa. Da su nam bar ovi kinezi bliže, i da je love više pa se zbrinu nastradali oko Kraljeva.”

Bez veze jel’ da? O BRIK-u se polako na mala vrata priča (bilo na RTS-u pre nekoliko meseci čini mi se, a lično za tu priču znam već nekoliko godina. To mu je novi ekonomski savez koji će da sjebe sve do sada interglane i masno poznate. Ono “K” u tom imenu je Kina. Ostale ćemo predstaviti drugom prilikom. Samo da napomenem da je “B” (Brazil) dao MMF-u neku kintu da se malo izvuče iz govana. A moram i ovo… podstaklo me skoro prepucavanje Bogatuna po profesiji i ovih drugih po opredeljenju. Kao i svakog koji je “dežuran” poštujem kao instituciju. Mogu da ga volim ili ne, ali moram ga poštovati. Ovde sam ozbiljan 1000 na sat. Stvarno. Ali ovaj zadnji marketing “am-pasan” je više nego smešan. To je mnogo bolje trebalo. Pa to je radio Putin kad je sredio “R” opet iz onog naziva gore. Znam za sastanak Putina i Abramoviča, i kako su maltene  pričali i ko je i kako prošao. Naravno svi zadovoljni. Veliki “R” je postao još veći. Ajd probaj nešto sad da im prodaš – kao nama – oće racku malko. Dakle dragi moj dežurni, sadašnji i budući, daj Bože da prekopiraš i Čaveza ako treba, samo sredi situaciju. Ali priznaj da su mnogi i pre tebe imali takve i bolje ideje i ja ću još više das te cenim. Dal’ neko pominje Program spasa Srbije ili dal’ je neko nešto skoro tako napravio. Moj drug ga napravi pre 11 godina čini mi se. Šta sve tamo piše samo da znate. Ali jedna stvar me je oduzela. Tu sam pročitao koje će bude sa Kosovom i evo ga to se i dešava…)

Dakle mnogo kenjam…Gle koliki mi je. Uvod mislim.

Eto mi Srbi, koje stalno nešto svrbi ubismo i kralja koji izgleda nije bio dobar nama samima i tu preporučujem knjigu “Svrljiška brda i vrh zeleni” (Dragoljub Ž. Mirčetić). Posebno zato što je, nesretnik, radio neke stvari koje sad i ovi kraljevi rade. Nisu valjda i tu prepisivali. Npr. u odeljku “Timočka buna 1883” (stranice 33 do 35) izmedju ostalog pominje se i Zakon o štampi koji je, izgleda napravio debelo sranje. Ni ovaj naš skorašnji nije se nešto proslavio. I eto ode Obrenko jer nama nije bio dobar. Karana ubiše drugi  jer njima nije bio dobar. Lično mislim da je bio na dobrom putu… i zato nam posle toliko godina uvaljuju kitu, baš krutu.

I tako kenjam ja čitate vi. Igram se sa demokratijom kroz ove naslove i pokušavam da zaboravim na cigarete. A ‘oću da popušim. Jer svima u inat, još nismo popušili onako kako nam spremate. Uživao sam kad sam gledao emisiju (sinoć čini mi se) o ovom novom pušenju u Srbiji. Da, to je bilo na onoj lisici koja je postala prva Srpkinja. E kenjali su stručnjaci pa su ga otkinuli ali ih je Mandić u uključenju tek razbio.

Čuli smo svašta. I koliko je i šta moglo od para datih za cigarete uraditi. Tu naravno nisam mogao da se uključim da pitam za ostale investicije i lovu koja se vrti po Srbiji i svetu, i da mi neko obrazloži di su svi novci koji dodjoše u Srbiju… I kako se čuva zdravlje i da je pušenje štetno. Baš vam hvala otvoriste mi oči.

Jbg. Gejovi i ostale pojave imaju podršku i svoja prava a mi pušači ne, zato što su otrovni duvanski dimovi. Pa da. Mnogo je to opasnije nego vazduh u Pančevu ili u Boru. Tako kaže Evropa. I ende.

Mđtm ja ću da pevam, prdim i pušim (iako sam opasno razmišljao o prestanku jer sam polako počeo ponovo sa sportskim aktivnostima, i neverovatno, zadnja tri dana sam trošio samo jednu paklicu) tek sad, kad god i koliko mogu. Onaj užitak uz prvu jutarnju kafu mi ne možete oduzeti i jebe mi se za kazne. Ko mi napiše kaznu dobiće jednu, doduše intergisanu ali ne i evropsku močugu uz obilje romantike, zvezdica i mesečine. Pušim najjeftinije cigarete i pre bih razumeo da su Zakonom zabranili totalno da se puši ili da su digli cene na min 300 dindži po paklici.

Dakle pušićemo i dalje. Malo modifikovano. Integrisano. Organizovano i uredno. Ma evropski i visokostnadardno.  Očekujem sledeći potez. Novi Zakon će dati detaljnija uputstva. Sirena će se oglasiti. Idemo “farmo” svi napolje. Usta namesti. Puši. Usta premesti. Puuuuuši (i tako nekoliko puta) – zatim – Pikavac ugasi. Opet usta premesti. Usta obriši. Pa onda će tu i organi (da, da dobro mislite)  da se nameštaju, i brišu i tako, svašta nešto… ma isto kao na ovim novim svakodnevnim kvalitenim obrazovnim emisijama, u čiji kvalitet ne smete da sumnjate jer, bar kod mene na poslu svi o tome pričaju,i to pričaju bre. Tu su i diskusije. Eeeeheeeej, nego kako. A ja uživam. Da mi umre Džeki.

Iako je na pitanje: ‘de ti i ja karamo, odgovor tužan, ne brini, sve je to za naše dobro…

Znaš šta? Mislim da bi  i Osmi putnik sam sebe pojeo od muke. Al’  jbg on nije integralan…

Posted to » Mucckalica, Srbija

No Comments for this post

No comments yet.

Leave a comment

Name (required) Comment
Mail (required)
Website