Zadnje kuckano

Subskrajb tu d fid

Abaut mi

ChiQ Montes
Kad sam sredinom 2006 -te prvi put “ozbiljno” seo pred tastaturu,a onaj moj bate nagovorio, mislio sam da se nikad neću prilagoditi... (bre, zavoleo sam sve vezano za video, a pisanje mi nije najbolja strana...)... Udario sam ono dugme dole “Power ON”… I sve ostalo vise nije zanimljivo. (...cenzura...)

Nemačko-engleska grupa GREGORIAN, koja će održati koncert u beogradskom Sava centru 10. marta u 20.30h, u sklopu svetske turneje „THE DARK SIDE OF THE CHANT TOUR 2011“ u četvrtak je održala spektakl pred rasprodatom bečkom halom Štadthale. Karte za ovaj koncert rasprodate su čak tri nedelje pred koncert. Više od dve hiljade posetioca uživalo je u mešavini gregorijanskih korala s pop-rokom. Posebno oduševljenje izazvalo je pevanje Amelie Brightman.

U Srbiju bend GREGORIAN dolazi po prvi put.

„Uzbuđeni smo što ćemo tamo nastupati, kao što smo uzbuđeni kada negde nastupamo po prvi put. U Beogradu očekujem isto što i na svakom koncertu. Od sebe dajemo maksimum. Nadam se da ćemo se svi dobro zabaviti i da će publika biti zadovoljna posle koncerta. Tada smo i mi srećni.“, kazu iz benda. A na pitanje da li su čuli za Beograd i Srbiju, odgovorili su: “Da, znamo ponešto o Beogradu i Srbiji.“
Na njihovom repertoaru se nalaze hitovi poznatih muzičkih imena kao što su U2, Depeche Mode, Guns’N’Roses, Metallica, Coldplay i mnogi drugi.

„Ono što pripremamo ne bismo nazvali samo koncertom, to je više šou. Biće to prava muzička poslastica koja će uz mističnu atmosferu publici predstaviti i raskošni spektakl sa posebnim efektima i brojnim iznenađenjima, koje publika u Srbiji sigurno još nije imala prilike da vidi!“ tvrde „Gregorijanci“.

Osim podatka da samo tokom februara imaju čak 28 koncerta po Evropi, a koliko su popularni samo u Americi dokazuje i to da su u jednom kazinu u Las Vegasu „rezervisani“ na sedamnaest nedelja.

Pre koncerta u Beogradu, GREGORIAN će održati i koncert u Zagrebu 9. marta. U Hrvatskoj oni su već nastupali 2009. i 2010., a ulaznice za koncerte u Zadru, Dubrovniku, Puli i Zagrebu rasprodate neverovatnom brzinom, pa su mnogi njihovi fanovi ostali ispred sala.

Na ovoj turneji pod nazivom „THE DARK SIDE OF THE CHANT TOUR 2011“, koju su započeli 2009. godine, promovisaće album “Masters Of Chant Vol. VII” na kome se nalaze sjajne obrade hitova Guns ‘n’ Roses, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Mode, Led Zeppelin , kao i najnoviji album „THE DARK SIDE OF THE CHANT“ koji se pojavio krajem 2010.

Ulaznice za beogradski koncert su u prodaji i mogu se nabaviti na blagajnama Sava centra i Bilet centra, i to po cenama od 1900, 2500 i 2900 dinara.

Molimo novinare koji zele da se akredituju za koncert grupe Gregorian u Sava centru, 10. marta, da popune prilozeni formular. Rok za akreditaciju istice 05. marta.

Srdacan pozdrav,

Maja Grozda
PR Menadzer
mob: 064/1800 405, 063/555-193
mail:maja_grozda@yahoo.com

Gregorian u Sava centru 10. marta

Posted on February 18, 2011

(0) Comments

GREGORIAN – naslednici kultne grupe Enigma koji pevaju obrade poznatih rok i pop hitova u maniru gregorijanskog korala, u sklopu svetske turneje 10. marta nastupice u Velikoj dvorani Sava centra.
Inspirisani gregorijanskim kanonskim pevanjem, Gregorian čine osam vrhunskih pevača i pevačica Amelija Brajtman (sestra poznatije Sare Brajtman)  odevenih u odore monaha, dolaze u Srbiju sa svojim petočlanim pratećim bendom, impresivnim scenografijom i tehnikom kao i muzičko-senskim  nastupom kojim su već odavno osvojili publiku širom sveta. Na njihovom repertoaru se nalaze hitovi poznatih muzičkih imena kao što su U2, Depeche Mode, Gwen Stefani, Guns’N’Roses, Snow Patrol, Coldplay i mnogi drugi.

„Ono što pripremamo ne bismo nazvali samo koncertom, to je više šou. Biće to prava muzička poslastica koja će uz mističnu atmosferu publici predstaviti i raskošni spektakl sa posebnim efektima i brojnim iznenađenjima, koje publika u Srbiji sigurno još nije imala prilike da vidi!“ tvrde „Gregorijanci“.
Frank Peterson koji stoji iza grupe Gregorian,  jos je projektom Enigma dokazao da zna šta radi. Odakle mu ideja za ovakvu vrstu muzike, Frenk objašnjava: „Tokom jedne posete Španiji, šetao sam i slušao neku rok pesmu na vokmenu, i u tom trenuku sam  prolazio  pored katedrale, ali iznenada neki čudni zvuci su počeli da se mešaju:monaški hor je pevao u sali pored vrata.“

Preko 5 miliona prodatih CD-a i DVD-a i preko milion oduševljenih posetioca njihovih koncerata, govori nedvosmisleno da su tokom 11 godina rada Gregorian osvojili publiku različitih uzrasta u Evropi, Južnoj Americi, Aziji, Južnoj Africi, Meksiku i Sjedinjenim Državama, a broj njihovih poklonika iz dana u dan raste.

O popularnosti grupe govori i podatak da će tokom februara 2011. odražati cak 28 koncerta po Evropi što znači da neće imati ni dan predaha.

Pre koncerta u Beogradu, GREGORIAN će održati i koncert u Zagrebu 9. marta. U susednoj Hrvatskoj  oni su već nastupali 2009. i 2010., kada su ulaznice za koncerte u Zadru, Dubrovniku, Puli i Zagrebu rasprodate neverovatnom brzinom, pa su mnogi njihovi fanovi ostali ispred sala.

Koncertima u Zagrebu i Beogradu, GREGORIAN nastavljaju svoju svetsku turneju koju su započeli 2009. godine, povodom proslave 10. godišnjice postojanja. Na ovoj turneji pod nazivom „THE DARK SIDE OF THE CHANT TOUR 2011“ promovisaće album “Masters Of Chant Vol. VII” na kome se nalaze sjajne obrade hitova Guns ‘n’ Roses, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Mode, Kate Bush, Led Zeppelin, Snow Patrol, kao i najnoviji album „THE DARK SIDE OF THE CHANT“ koji se pojavio krajem 2010 .

Ulaznice za Beogradski koncert su  u prodaji imogu se nabaviti na blagajnama Sava centra i Bilet centra, i to po cenama od 1900, 2500 i 2900 dinara.

Izvor> Maja Grozda PR Menadzer Jugoton-Croatia Records 064/1800 405, 063/555-193

Izvor Sve vesti

Kompanija “Microsoft” je u petak izdala saopštenje u kojem sve korisnike “Internet Explorera” upozorava da je njihova bezbednost na internetu ugrožena budući da je u “Windowsu” pronađen sigurnosni “bag” koji hakeri mogu da iskoriste da ukradu lične podatke i potpuno preuzmu kompjutere korisnika!

Situacija je toliko kritična da su u opasnosti svi korisnici “Internet Explorera” a problem se odnosi na to kako ovaj pretraživač postupa sa određenim veb stranicama. Kako se navodi, drugi pretraživači kao što su “Firefox”, “Google Chrome” i “Safari” nisu ugroženi, a “Microsoft” je naknadno saopštio da bag nalazi u “Windowsu”, verovatno zato da se korisnici ne bi masovno sa “Explorera” prebacili na druge pretraživače.
To znači da su u opasnosti korisnici svih “Microsoftovih” operativnih sistema – Windows XP (SP3), Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 i Windows Server 2008 (R2).
Osnovni problem leži u činjenici da “Internet Explorer” za razliku od ostalih pretraživača podržava MHTML fajlove a “Microsoft” navodi da do sada nisu uspeli da uklone maliciozni bag već su pozvali svoje korisnike da instaliraju sigurnosni fiks koji samo blokira bag.

– Koliko je propust opasan možemo ilustrovati sledećim primerom: napadač može iskoristiti HTML link koji u sebi sadrži “okidač” malicioznog softvera. Kada korisnik klikne na taj link i taj program je aktivan sve dok je uključen “Internet Explorer”. Tokom tog vremena on može da prikupi vaše lične podatke, e-mail adrese, pa čak i poremeti način kako su prikazane stranice koje otvarate – izjavila je Anđela Gan, portparol “Microsofta”.

Jebi ga … I veliki brat, farma, pa razne istine… dvorovi, parovi… neki su govorili na vreme… Ja nisam slušao, i eto baš sam postao glup. A i vi se dobro pazite, jer …

Preuzeto Sve vesti – Trenutno najpopularnija socijalna mreža na svetu, Fejsbuk, možda pokazuje genijalnost osobe koja ju je smislila, ali kada su u pitanju svi ostali stvar je malo komplikovanija. Najnovija istraživanja kažu da osoba koja na Fejsbuku provodi veći deo dana, ima dobre izglede da u vrlo kratkom vremenskom periodu „zaglupi“.

S media portal istražuje da li i koliko dugo korišćenje „Fejsa“ može od normalne osobe da napravi glupaka i nedruštvenu personu.
Sa Instituta za tehnologiju Masačusetsa stiže vest da Fejsbuk (Facebook), i ako društvena mreža, ustvari otuđuje ljude, zaglupljuje ih, čini manje humanim i izolovanim.

Opasnost se ogleda u činjenici da smo na pragu 21.veka vrlo blizu pojavi bolesti pod nazivom „moderno ludilo“, a da toga najverovatnije nismo ni svesni.

Psiholog Radmila Pajić kaže za S media portal da se internet godinama zloupotrebljava, poput alkohola ili droge, a da ćemo posledice toga osećati tek u nadolazećim godinama.

-Fejsbuk je vrlo popularan. U radu sa tinejdžerima, pa i sa mlađom populacijom, gotovo da ne poznajem osobu koja nema profil. Naravno, da profil na ovoj društvenoj mreži imaju i starije osobe, ali je bitno razlikovati zašto ga je neko „otvorio“, kako i koliko ga koristi-započinje priču psiholog.

Ona kaže da mladi, koji bi tek trebalo da grade društvene kontakte, da ih šire i granaju, kontaktiraju većinom preko Fejsa, šturim izrazima, ne izlazeći iz svojih domova.
-Ne može se sa nekim graditi međuljudski odnos putem „c h a t“ tehnologije. Ne može satima da se sedi ispred ekrana i da se obilaze tuđi profili kako bi se videlo šta neko drugi radi ili kako izgleda na fotografijama. Postavljanje tako popularnih statusa, koji iskazuju nečije raspoloženje ili mišljenje, takođe su vrsta otuđenja, nemogućnosti da uživo podelimo misli sa nekim. Brzina i tempo današnjice zaista jesu za mnoge ljude veliki problem, ali mladi ne bi trebalo da grade svoja poznanstva i životne prijatelje putem Fejsbuka-zaključuje Pajić.

Ni mi nismo loši

Posted on February 1, 2011

(0) Comments

Kada sam počeo da piskaram i radim kao neki novinar, baš sam voleo da napravim i napišem nešto čudnije od drugih.Da sve ima neki jedinstven znak prepoznavanja. Donekle sam uspeo (a odnekle, videćemo…). Nekima se to svidelo nekima ne. Sve u svemu, uporno pokušavanje da budem kao neki pametni, koji znaju šta i kako da napišu se pretvorilo više u sliku i ton nego u tekst. Kada sam “izveštavao” sa vašara, ušao sam u onaj ludi ringišpil, upalio kameru i podelio sa svima divan osećaj. Isto tako kad je bio Moto-skup na Borskom jezeru, seo sam na motor, opet upalio kameru i to je to. Ovo mora da vam se svidelo. E tu nisam stao. Odlučio sam dapoletim, opet uz uključenu kameru. Ovo ovde je samo deo odn. najava malog filma koji, iz opravdanih razloga još nije gotov ali ako neko kaže da osećaj nije “do žumanca”,onda je stvarno “sumnjiv” (zdravstveno…he he he….). U planu mi je da sa mojim prijateljem Zvonkom Trifunovićem (sa kim sam i leteo) zaronim i snimam. Čekam uporno. Biće sigurno, kaže Zvonko. Još ako bude sreće pa odem da i planinarim (čitaj – visim po stenama, jer će Zvonko sve ostalo da odradi) po Amerikama (Red Rock) sa njim i Sašom Rančićem …. Auuuuuuuuuuuuu. Ne pravim pitanje za uslove.

E sad. Ovo sam napisao samo da razumete zašto mi se svidja ovo što u nastvaku sledi, a i da se vidi da ni mi u Srbiji nismo “mačiji kašalj”.

Noćno jahanje talasa

Autor Goran Aničić, Svakodnevnica – Nekima poput Marka Vissera nije dovoljan običan surfing, on je big-wave rider iliti lovac i jahač velikih talasa. Ipak, ni velikim talasima nije bio zadovoljan pa se odlučio na još ekstremniji vid upražnjavanja ovog sporta – probao je još opasnije noćno jahanje talasa. Koliko je to tek ekstremno prosudite sami iz OVOG SNIMKA

Preuzeto>>Mondo

U svetu je počela distribucija poslednjih zaliha slobodnih internet adresa, koje bi mogle da budu potrošene do kraja ove godine.

Pet regionalnih svetskih agencija u narednih nekoliko dana počeće da dele poslednje blokove od po 16 miliona slobodnih adresa, a očekuje se da će one biti iskorišćene do septembra 2011. godine, prenosi Bi-Bi-Si.

Internet je izgrađen na takozvanom protokolu 4, koji ima ograničen broj od oko četiri milijarde adresa.

Protokol je sastavljen tokom sedamdesetih godina prošlog veka, kada se mislilo da će taj broj biti dovoljan, ali je brz razvoj svetske informacione mreže već iscrpio ove resurse.

Aksel Pavlik, direktor agencije RIPE, koja deli internet adrese u Evropi, kaže da će slobodnih adresa nestati do septembra, a možda i ranije, usled velike potražnje u SAD i Aziji.

On je dodao da se već odavno štedi u raspodeli slobodnih adresa i da će određena količina biti sačuvana u rezervi, da bi se olakšala tranzicija na novi protokol 6, koji će omogućiti podelu više triliona novih adresa.

Ovaj LinkedIn je fina alatka. Moram ponizno da priznam da sam isuviše lenj, a brate i nemam puno vremena da nastavim da kreiram svoj nalog. Da stvarno. Jedva nadjem vremena a posebno način da se okačim na net i bar pročitam poštu i naškrabam nešto ovde … A sve ostale mogu samo da prepišem sledeće:

Autor: Goran Aničić, Izvor: zna se – Svakodnevnica

Svi koji imaju LinkedIn nalog biće oduševljeni servisom InMaps koji vizualizuje čitavu zbirku vaših konekcija za  kolegama i na taj način mapira vašu profesionalnu mrežu. Ovaj mrežni graf predstavlja svojevrsnu mrežu kredibiliteta i kvaliteta, jer kroz vaše povezivanje sa ljudim iz branše da se utvrditi vaša “težina” i potencijalni stepen uticajnosti.
Svaki čvor u mreži predstavlja vašu konkeciju (kolegu) sa svim njegovim poveznicama, a dodatnu infirmativnost mreže čine boje. Čvorovi određene boje ukazuju na pripadnost određenoj branši, pa i otud se mogu utvrditi vaše kompetencije i veze.

U nastavku pogledajte moju mrežu i po branšama (bojama) grupisane nodove.

Odo’ ja visoko …

Posted on January 28, 2011

(1) Comment

Kao u mnogim pesmama koje smo mogli čuti,  kad smo bili mali dragi naši roditelji su nas kritikovali kad god bi malo “skrenuli sa puta”, sa onom klasičnom: “Uči sine/kćeri, završi škole da budeš neko i nešto. Da budeš na nekom visokom položaju … bla bla…” Oni mladji koji čitaju ovo neka znaju da su roditelji u pravu. Deco učite školu – trebaće vam. Na tom putu neko ima više a neko manje sreće. Najbitnije je da se izborite za sebe. Da ne verujete previše i da se uvek ali baš uvek oslanjate samo na sebe i svoje sopstvene vijuge i mogućnosti.

E sad, nije sve tako crno. U životu treba uvek biti pozitivan bez obzira na sve. Ja nisam bio neka slika a posebno prilika, ali nekako pregurah ovih harlemovskih 44 godova i niti sam zadovoljan niti nezdovoljan. Taljigam onako kako i svi. Mdjtm, izdešavale su se razne stvari. Dakle od škole, pored velikih i malih odmora imam i neke ocene. Završih srednju. Nekako mi baš odgovara zlatna sredina. Ni ovamo ni tamo, nego srednje. Žalosno – možda. Posle dugog staža kao privatnik, posle čega sam sretno okončao tako što sam sve zajebo (ne bih da objašnjavam …), krenuh onako proleterski. Kao mator konj honorarno sam radio u lokalmoj TV. Onda je opet došlo do prekida, ali sam u mdjvrmenu tezgario i radio bukvalno sve i svašta. Na kraju se nadjoh u jednoj jako zanimljivoj ustanovi, i tu mi bi još zanimljivije. Od početnog starta kada sam računao na jedan ozbiljan rad, sve se pretvorilo u lopatu, metlu, šipku (dugačku, baš dugačku, steram joj ga). Nisam klonuo duhom bio sam uporan i evo me sada visoko. Hoću reći da sam sada, iako bez velike škole, na visokom položaju. To vam je na nešto više od 1.000 metara nadmorske visine. Metle nema, lopate nema, ma milina. Još nešto – to vam je najvišlji položaj u Okrugu. Uspeo sam. Čak je i bivši predsednik ostao ispod mene (vidi sliku).

Šalu na stranu. Eto ga Crni vrh kod Bora. Izuzetno lepo skijalište. Već znate da je Bor okružen divnom i netaknutom prirodom, koju samo treba jednom doživeti. Točak koji je stao pre par decenija se ponovo, izgleda, pokreće. Biće dobro. Jezero će proraditi. I aerodrom se sredjuje. Biće žičare od Borskog jezera do Crnog vrha…ma biće svašta (bre, bakar je skoro deset soma pa vi vidite) …. samo polako. Eto, to mu je to.

Posebno mi je drago što će ono  višegodišnje  “lupetanje” o Boru kao divnom gradu konačno pobediti sve one koji su svim snagama hteli da dohvate prekidač i konačno “ugase sijalicu”. Svima njima šaljem jedan veliki Fut.

Eksplozija Šangaja

Posted on January 25, 2011

(0) Comments

Pre nekih 150 i više miliona sati sam se pitao gde smo bili, gde smo sad i što je najjezivije u svemu ovome, gde ćemo i u koji krasni… Odgovori su dolazili sa svih strana i veoma često. Koje prepoznao, video, ukapirao i tako toj, on je  ‘fatao logičku vezu…

Ovo ovde mi liči na pravi odgovor iliti parametar… Kao i uvek, najviše toga mi “uljazi” od Svakodnevnice:

Ove dve slike, jedna naspram druge, govore više nego ne hiljadu, već milion reči! Reč o slikama kineske biznis prestonice  -Šangaja, oličenja bogatstva unutar koncepta jedna zemlja dva sistema. I sad ćete možda misliti da, je prve slika sa početka prošlog veka – ali NIJE! Prva fotka zabeležena je pre samo 20 godina!?
Da, verovali ili ne, fotka je zabeležena 1990. upravo u vreme raspada bivše Juge. Pa setite se samo, recimo Beograda iz 1990. i sada, pa uporedite sa “Šangajskom eksplozijom” (sigurno je neprimereno, ali možemo povući paralele).

Izvor Svakodnevnica

Future Perspective, kvartalni newsletter odeljenja za strateška istraživanja i analize Burson-Marsteller EMEA navodi 100 najvećih trendova koje treba pratiti u 2011.godini, iz oblasti tehnologije, mobilnih komunikacija, prehrambene industrije, turizma, i dr.

JWT: 100 Things to Watch in 2011

Najveći oglašivači u 2010.

Posted on December 20, 2010

(0) Comments

Izvor: Svakodnevnica

Advertajzing dolar ili trošenje na oglašavanje je u ovoj godini ostvarilo rast, ali ne i onaj očekivani. Ipak, rast je rast, i povećanje oglašivačkih budžeta u odnosu na prethodnu godinu je bio na globalnom nivou od 5,9% dok analitičari za sledeću predviđaju manji prirast – negde na nivou 5,3 % (izvor: ZenithOptimedia).

A koje su to kompanije koje su imale najveće oglašivačke budžete? Na globalnom nivou još nema preciznih podataka, ali je AA DataCenter predstavio prvih 5 u SAD, a tou su:

  1. PROCTER & GAMBLE CO. 4,2 milijarde $
  2. VERIZON COMMUNICATIONS 3 milijarde $
  3. AT&T 2,8 milijardi $
  4. GENERAL MOTORS CO. 2,2 milijarde $
  5. PFIZER 2,1 milijardi $

Ono što ohrabruje sve internet/medija poslenike predviđa se značajan rast utroška dela oglašivačkih budžeta na elektronske medije. Analitička kuća MagnaGlobal napravila srednjeročnu prognozu koja ukazuje na značajan pad print oglašavanja do 2016. i snažan rast potrošnje budžeta na elektronskom polju.

A toj vreme više ne dođe …

Posted on December 4, 2010

(0) Comments

“…I ja gu ne znajem. Samo gu u noć čujem i u s’n snujem. A pesma je moja golema: kako majka sina imala, čuvala, ranila. Dan i noć samo njega gledala. Što na sina duša zaiskala, sve majka davala, a sin – bolan! Porasnaja sin. Došla snaga, mladost… Došle bašče, cveće, mesečina. Zamirisale devojke!… Sin poleteja. Sve što iskaja, sve imaja. Hatovi, puške, sablje, žene… Koju devojku neje pogledaja, samo njojne kose neje zamrsija i usta celivaja. Nijedna mu ne odreče, nijedna ga ne prevari, a on gi sve celivaja, sve varaja i – bolan, bolan bija. Bolan od kako se rodija. – Toj sam ja!… Pa od t’j bol, jad – dert li je, prokletija li neka – eve, na nogu ginem.

Idem, pijem lutam po mejane, dert da zaboravim, s’n da me uvati. A s’n me ne vaća. Zemlja me pije… Mesečina me pije… Ništa mi neje, zdrav sam, a – bolan! Bolan od samoga sebe. Bolan što sam živ. Od kako sam na svet progledaja, od t’g sam još bolan. (sedi, gleda u Koštanu, čočeke, devojčice. Izvaljuje se da ih bolje vidi) Eh, deca, deca slatka! Pojte! Puštite glas. Ali čisti glas! Iskam da slušam vaš mlad, sladak, čist glas. Zašto, moje se je srce iskubalo, snaga raskomtala, ostarela… žalno, teško da mi pojete!

Koštana ( sa sažaljenjem) Koju, gazda Mitke?

Koju? Eh, Koštan, zar jedna je pesma žalna? Znaš li šta je karasevdah? I toj težak, golem karasevdah! Tuj bolest ja bolujem. Eve, ostare a još se ne nažive, još ne napoja’ i ne naceliva’… Još mi za lepotinju i ubavinju srce gine i vene! Aha! … Poj, Koštana, kako k’d se od karakule na Bilaču, Preševo i Skoplje udari. Noć letnja. Šarplanina u nebo štrči, a ispod njuma leglo pusto i mrtvo Kosovo. Drum širok, prav, carski. Po njega se rasipali hanovi, seraji, bašče, česme. Mesečina greje… Martinka mi u krilo, konj, dorča moj, ide nogu pred nogu, a čalgidžije, što gi još od balički han povedešem, peške idev iza mene. Sviriv mi oni i pojev. T’nko i visoko kroz noć i na mesečini sviriv. A iz seraj i bašče, kude mlade žene i devojke oko ševrdan i na mesečini oro igrav, grneta sviri, dajre se čuje i pesma…

I toj ne pesma, već glas samo. Mek, pun glas. Sladak glas kao prvo devojačko milovanje i celivanje. Pa taj glas ide, s’s mesečinu se lepi, treperi i na men’ kao melem na srce mi pada. I Koštan, tuj pesmu, toj vreme da mi poješ… A toj vreme više ne dođe. Ete, za toj ću vreme ja žalan da umrem, s’s otvoreni oči u grob ću da legnem.

Poj „Žal za mladost“… Za moju slatku mladost što mi tako u ništo otide i brgo ostavi. Poj i vikaj gu. Moli gu, neka mi se samo još jedanput vrne, dođe, da gu samo još jedanput osetim, pomirišem… Ah… (peva- da znaješ mome)…”

‘De ti i ja Karamo

Posted on November 24, 2010

(0) Comments

Vidim da ova “karantija” ima odjeka i  hvala. Imam ceo jedan komentar. A za mene je to izuzetan uspeh. U oluji dešavanja koja ne daje da čovek malo sedne, na već poznate evropske delove tela, i malo se sabere ili mnogo oduzme, kroz ovu moju paučinu u glavi prolazi milion ideja i prosto ne znam dal’  pre da se samodetoniram, izvrndupim ili popušim. Sve u svemu vidim de će se shvatiti ovaj novi naslov pa tako reših da,  sebi u pero a vama na znanje, nešto aneksiram.

Odakle početi. Od uvlačenja istočnjacima u zadnje vreme me fata jezda. Kad se setim samo kako “smo se rugali žutima”, počev od lekova i ostalih istočnjačkih harakirija… uf…ku ku. Onda oni napraviše onu tupavu olimpijadu i razbiše ga još na otvaranju. Da ne pominjem one gradjevine i beše tamo neki most kao cela Srbija kog su uradili za, i za njih kratko vreme. Hidrocentrala na Jangceu koja će da druka megavate celoj Kini je posebna priča. Bar ne za ovo vreme i ovu galaksiju. A o njihovim deviznim rezervama i suficitu da ne pričam. Medjutim polako se i njima uvlačimo, doduše u neevropski organ, ali shvatismo da i oni imaju lovu. I samo da dodam jedan lep tekst koji sam dobio od Svakodnevnice:

“Nisu samo japanci primer savršene organizacije, i susedi kinezi mogu se podičiti istim. Kineska kompanija Broad Group sposobna je da napravi čitav hotel od 15 spratova za samo 5 dana , a pri tome osnovna konstrukcija završava se za samo dva dana! I to nije sve, ovako izgrađen objekat 6 puta je lakši od tradicionalno građenih objekata i zahvaljujući konstrukciji sposoban da izdrži zemljotrese do najvišeg devetog nivoa. Da su nam bar ovi kinezi bliže, i da je love više pa se zbrinu nastradali oko Kraljeva.”

Bez veze jel’ da? O BRIK-u se polako na mala vrata priča (bilo na RTS-u pre nekoliko meseci čini mi se, a lično za tu priču znam već nekoliko godina. To mu je novi ekonomski savez koji će da sjebe sve do sada interglane i masno poznate. Ono “K” u tom imenu je Kina. Ostale ćemo predstaviti drugom prilikom. Samo da napomenem da je “B” (Brazil) dao MMF-u neku kintu da se malo izvuče iz govana. A moram i ovo… podstaklo me skoro prepucavanje Bogatuna po profesiji i ovih drugih po opredeljenju. Kao i svakog koji je “dežuran” poštujem kao instituciju. Mogu da ga volim ili ne, ali moram ga poštovati. Ovde sam ozbiljan 1000 na sat. Stvarno. Ali ovaj zadnji marketing “am-pasan” je više nego smešan. To je mnogo bolje trebalo. Pa to je radio Putin kad je sredio “R” opet iz onog naziva gore. Znam za sastanak Putina i Abramoviča, i kako su maltene  pričali i ko je i kako prošao. Naravno svi zadovoljni. Veliki “R” je postao još veći. Ajd probaj nešto sad da im prodaš – kao nama – oće racku malko. Dakle dragi moj dežurni, sadašnji i budući, daj Bože da prekopiraš i Čaveza ako treba, samo sredi situaciju. Ali priznaj da su mnogi i pre tebe imali takve i bolje ideje i ja ću još više das te cenim. Dal’ neko pominje Program spasa Srbije ili dal’ je neko nešto skoro tako napravio. Moj drug ga napravi pre 11 godina čini mi se. Šta sve tamo piše samo da znate. Ali jedna stvar me je oduzela. Tu sam pročitao koje će bude sa Kosovom i evo ga to se i dešava…)

Dakle mnogo kenjam…Gle koliki mi je. Uvod mislim.

Eto mi Srbi, koje stalno nešto svrbi ubismo i kralja koji izgleda nije bio dobar nama samima i tu preporučujem knjigu “Svrljiška brda i vrh zeleni” (Dragoljub Ž. Mirčetić). Posebno zato što je, nesretnik, radio neke stvari koje sad i ovi kraljevi rade. Nisu valjda i tu prepisivali. Npr. u odeljku “Timočka buna 1883” (stranice 33 do 35) izmedju ostalog pominje se i Zakon o štampi koji je, izgleda napravio debelo sranje. Ni ovaj naš skorašnji nije se nešto proslavio. I eto ode Obrenko jer nama nije bio dobar. Karana ubiše drugi  jer njima nije bio dobar. Lično mislim da je bio na dobrom putu… i zato nam posle toliko godina uvaljuju kitu, baš krutu.

I tako kenjam ja čitate vi. Igram se sa demokratijom kroz ove naslove i pokušavam da zaboravim na cigarete. A ‘oću da popušim. Jer svima u inat, još nismo popušili onako kako nam spremate. Uživao sam kad sam gledao emisiju (sinoć čini mi se) o ovom novom pušenju u Srbiji. Da, to je bilo na onoj lisici koja je postala prva Srpkinja. E kenjali su stručnjaci pa su ga otkinuli ali ih je Mandić u uključenju tek razbio.

Čuli smo svašta. I koliko je i šta moglo od para datih za cigarete uraditi. Tu naravno nisam mogao da se uključim da pitam za ostale investicije i lovu koja se vrti po Srbiji i svetu, i da mi neko obrazloži di su svi novci koji dodjoše u Srbiju… I kako se čuva zdravlje i da je pušenje štetno. Baš vam hvala otvoriste mi oči.

Jbg. Gejovi i ostale pojave imaju podršku i svoja prava a mi pušači ne, zato što su otrovni duvanski dimovi. Pa da. Mnogo je to opasnije nego vazduh u Pančevu ili u Boru. Tako kaže Evropa. I ende.

Mđtm ja ću da pevam, prdim i pušim (iako sam opasno razmišljao o prestanku jer sam polako počeo ponovo sa sportskim aktivnostima, i neverovatno, zadnja tri dana sam trošio samo jednu paklicu) tek sad, kad god i koliko mogu. Onaj užitak uz prvu jutarnju kafu mi ne možete oduzeti i jebe mi se za kazne. Ko mi napiše kaznu dobiće jednu, doduše intergisanu ali ne i evropsku močugu uz obilje romantike, zvezdica i mesečine. Pušim najjeftinije cigarete i pre bih razumeo da su Zakonom zabranili totalno da se puši ili da su digli cene na min 300 dindži po paklici.

Dakle pušićemo i dalje. Malo modifikovano. Integrisano. Organizovano i uredno. Ma evropski i visokostnadardno.  Očekujem sledeći potez. Novi Zakon će dati detaljnija uputstva. Sirena će se oglasiti. Idemo “farmo” svi napolje. Usta namesti. Puši. Usta premesti. Puuuuuši (i tako nekoliko puta) – zatim – Pikavac ugasi. Opet usta premesti. Usta obriši. Pa onda će tu i organi (da, da dobro mislite)  da se nameštaju, i brišu i tako, svašta nešto… ma isto kao na ovim novim svakodnevnim kvalitenim obrazovnim emisijama, u čiji kvalitet ne smete da sumnjate jer, bar kod mene na poslu svi o tome pričaju,i to pričaju bre. Tu su i diskusije. Eeeeheeeej, nego kako. A ja uživam. Da mi umre Džeki.

Iako je na pitanje: ‘de ti i ja karamo, odgovor tužan, ne brini, sve je to za naše dobro…

Znaš šta? Mislim da bi  i Osmi putnik sam sebe pojeo od muke. Al’  jbg on nije integralan…

Izvor: Mondo

Oznaka “srb” biće drugi nacionalni domen na Internetu za Srbiju, kojim će biti označene veb-stranice na ćiriličnom pismu, saopštila je u ponedeljak Internet korporacija za dodeljena imena i brojeve – ICANN.
Početak registracije ćiriličnog domena očekuje se u drugoj polovini naredne godine, a sredinom novembra biće pokrenuta i javna rasprava o principima koje će sadržati Pravilnik za registraciju ćiriličnog domena Srbije na Internetu.

Asocijacija ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) je prihvatila predlog Registra nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) da “srb” bude naš ćirilični domen, pošto su joj poslata na evaluaciju dva predloga koja su dobila najviše glasova Internet zajednice u Srbiji – “srb” i “srbija”.

ICANN je u novembru prošle godine započeo ubrzani proces uspostavljanja domena koji nisu napisani latinicom.
Početkom godine RNIDS je započeo proceduru za ustanovljenje lokalizovanog domena na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Proces dodele novog domena ovlašćenom nacionalnom registru traje između tri i šest meseci.

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Srbije ocenilo je u julu da RNIDS ispunjava sve tehničke i organizacione uslove koje propisuje ICANN, a koji su potrebni za upravljanje registrom nacionalnog Internet domena na ćirilici.

Google vs Facebook

Posted on November 7, 2010

(0) Comments

Izvor: RTV

Borba za prevlast “Gugla” i “Fejsa” – Najveći svetski veb pretraživač “Gugl” najavio je juče da će onemogućiti “Fejsbuk” i druge kompanije da imaju pristup podacima njegovih korisnika.
“Gugl” više neće dozvoljavati automatski unos kontakata korisnika njegovih usluga elektronske pošte, ukoliko ne postoji reciprocitet protoka informacija, preneo je Rojters.
U “Guglu” optužuju pre svega “Fejsbuk” da “crpi” podatke korisnika tog pretraživača, a da ne omogućava pristup podacima svojih korisnika.
To je veliki udarac za najveću društvenu mrežu “Fejsbuk” i njenih 500 miliona pretplatnika, jer zavisi od usluga elektronske pošte kao što je “Guglova” usluga “Gmejl” kako bi pomogla novim korisnicima da pronađu kontakte koji se već nalaze na toj društvenoj mreži.
Radi se, kako smatraju analitičari, o borbi za prevlast na tržištu Interneta, iako je veb pretraživač predstavio svoju odluku kao meru koja bi trebalo da omogući korisnicima njegovih usluga elektronske pošte da zadrže kontrolu nad ličnim podacima.
U “Fejsbuku” još nisu reagovali na “Guglov” potez.